om du inte använder din röst kommer någon annan att använda din tystnad

Jag skäms lite över att jag tidigare varit så extremt okunnig och ointresserad av politik, för det är viktigt och enligt mig ett ansvar när vi faktiskt har möjligheten att påverka. Demokrati är något fint som vi ska ta vara på, men som samtidigt kräver ansvar hos oss som röstar. För samma fantastika rättighet är också något farligt. Sanningen är att man ska aldrig underskatta kraften av vad en stor mängd dumma människor kan åstakomma (ja även Hitler var folkvald om något glömt det)
 
Sen har jag väl egentligen ingenting att göra med vad andra väljer att rösta på (mer än att ni alla faktiskt röstar!!!!!!) Men jag kan kan be er att tänka efter en sista gång och fundera över vad som faktiskt betyder något. Framtiden vilar i våra händer och det handlar inte längre bara om samma mål med olika vägar. Det handlar om möjligheter eller murar. Idag kan vi tillsammans stå upp mot rasismen. Tänk på det.
 
Idag är allas röst exakt lika mycket värld. Imorgon är den inte det. Jag röstar vänster och grönt för jämställdheten, skolan och framtidens skull. Tack och hej.

RSS 2.0